HTML

Löncshús

A Löncshús Blog szándékosan csúnya.

Like

Löncshús a Facebookon

Utolsó kommentek

Partnereink

Trollface.hu

Löncshús teszt - Globus Pork Luncheon Meat

2011.01.28. 21:22 Löncshús

Globusos sorozatunk következő tagja maga A Löncshús - elvileg ez az egyik igazi, régi löncs, a Pork Luncheon Meat.

Minden Globus konzerv dizájnja hasonló, amiből kiemelném az elképesztően meghitt családi jelenetet, mely az összes típus dobozán megtalálható: a gyári munka terhétől megfáradt Édesapa, kockás ingben, enyhe félmosollyal az arcán: a Család boldog. Ma is van vacsora, löncshúsos kenyér vöröshagymával. Anyuka már vidáman teázik (egyébként háziasszony, ill. alkalmi mosónő), a kisfiú boldogan lakmározik a finom sertésvagdaltból. Ma ötöst kapott matematikából, ezért Globust fogyasztanak, méghozzá a legjobbat. Íme e megható portré:

 

 

A konzervet kinyitva a szokászos globus-narancssárga zsír nem jelent meg, nem buggyant ki semmi - a hús lényegében zsír nélküli, csak az alján volt némi fehér(!) gépzsír. Szaga kellemes, inkább kacsapecsenye, mint sertés-szűzérme (a nevéből adódóan ilyennek kellene lennie) illata van, de nem túl erős, mondhatni barátságos.

Sajnos el kell szomorítani olvasóinkat: ez sem olyan finom. Igazából nem is rossz, de a legjobb jelző igazából a hangulattalan lenne rá. Rendkívül száraz, semmi meglepetéshús, semmi izgató zselatin, csak a zsemlemorzsába szórt foszfátos vízkőoldó (ez a stabilizátor, tényleg) íz az, ami összesen megjelenik a löncsben. Talán régen tényleg minden jobb volt.

 

 

A hústartalom egyébként 51%, melyet feltehetően egy igen idős állat nem túl népszerű testrészeiből készítettek. Jólesik, de mégsem az igazi. Szájszag nem volt, nyilván a rendkívül kevés zsírtól. Egyébként ez nem is vagdalthús, hanem uzsonnahús - meglehet, hogy emiatt van minden.

A löncs ára 190 Ft volt, egyelőre a dobogó harmadik fokán áll, de sajnos nem valószínű, hogy ez sokáig tartana számára.

 

2 komment

Címkék: teszt globus löncshús

A bejegyzés trackback címe:

https://loncshus.blog.hu/api/trackback/id/tr882621972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klem 2016.10.18. 01:26:25

Nem tudjátok megszerezni az "igazi" drága jó, megboldogult Kádár elvtárs idejében gyártott (Globus Luncheon Meat)receptjét? Él még valaki, aki tudja. Mert nekem az a gyíkhús volt a kedvencem és valamennyit csinálnék magamnak. Örök hálám és kóstoló, ha megszerzitek. :)

EqueS 2017.10.27. 23:56:58

Annak idején, volt a sárga alapszínű Globus konzerv

alsó sor balról a második
retronom.hu/files/node_images/d7b5734bd138201c.jpg

Ennek jó íze volt, gyerek ként hidegen és melegen is ettem.
Melegen egy kis olaj vagy zsír a serpenyőbe, majd villával egy-két kupac bele ezeket villával szétnyomkodta az ember apróra majd egy kicsit megpirította, erre 2-3 tojás és mennyei volt.

Találtam egy későbbi kiadást ezen már van tápanyag táblázat is
Legfelül a Globus logó
alatta Pork Launcheon Meat
ez alatt Uzsonnahús
és ez alatt a vágódeszkás ábra

Készült:
Sertéshús,víz, búzaliszt,ipari szalonna, zsírtalanított kötőszövet baromfihúspép, szeparált marhahús, szójaliszt, sertésbőrke, nitritessó-keverék (konyhasó és nátriumnitrit, növényi fehérje, fűszerek, stabilizátorok(E450)

A maiakkal az a baj, hogy serpenyő olaj vagy zsír és .... egy rotyogó kása lesz belőle szétolvad, amolyan krém állagúra azt nem lehet lepirítani ami egy dolog, de már az ízük sem olyan mint régen.
Valami lengyel konzervet vettem múltkor az hasonlított a régire, csak az összetevőket elolvasva sírva fakad az ember valami moszatok, xantángumi... a Globusnak is miért kell kivezetni egy jól bevált receptet egy új miatt, a kettő megfér egymás mellett szerintem , majd a kereslet eldönti, melyikre mennyi igény van.
süti beállítások módosítása